Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Антон Кутев: Борисов има слаб усет към жените

Премиерът не разбира нищо от външна политика, посочи членът на БСП в Денят ON AIR

06.10.2016 | 20:28
Антон Кутев: Борисов има слаб усет към жените

"Премиерът и министър Митов се държат абсолютно неадекватно днес. Видимо изнервени. Цялото им вербално поведение го показва. Те знаят, че са направили гаф. Очевиден е провалът", посочи в Денят ON AIR представителят на предизборния щаб на БСП Антон Кутев.

По думите му това е поредното грешно решение на управлението.

"Борисов явно има много слаб усет към жените. Всеки път, когато направи груба кадрова грешка, тя винаги е с жени", посочи Кутев.

Той е категоричен, че Борисов не разбира нищо от външна политика.

"Някой постави Митов на това място, а той е абсолютно зависим от външни интереси", настоя гостът.

Според него същите тези, които в момента говорят за комунисти, забравят че България стана член на ЕС по време на управлението на Сергей Станишев.

"Всички се правят на големи евроатлантици, а другите били комунисти. Поведението им беше нелепо, вредно за България и продиктувано от чужди интереси", категоричен е Кутев.

По думите му балансът между Русия и Европа е много важен.

"Ако в Европа има държава, която да може да води разговор и с Русия, и с Америка, и с Брюксел едновременно, това е България. Ние имаме всички основания да бъдем онази държава, която е мост между Русия и Европа", заяви гостът и посочи, че към момента не сме на прага на военен конфликт.

Според него, когато има гласоподаватели, които са русофили, интересите им трябва да бъдат защитени.

"Когато у нас на този етап може да влиза газ и нефт единствено от Русия, когато най-големият пазар е руският, когато туризмът се издържа на 1/3 от руснаци...Имаме пряк интерес заради всичко това да поддържаме добри отношения. Това е задължение на българското правителство", посочи Кутев.

Относно президентските избори той посочи, че ген. Румен Радев е удобна фигура, която да балансира тези отношения.

"БСП на първи тур няма да победи, но ще стигне до балотаж. В момента всички ще са срещу ГЕРБ. Борисов прави грешка след грешка", заяви гостът и допълни, че Георги Първанов едва ли ще подкрепи кандидата на ГЕРБ.

Според Кутев зад Пламен Орешарски стои ДПС, но едва ли това ще му помогне да стигне до третото място.