fallback

Сблъсъкът между Клинтън и Тръмп продължава

Милиардерът ще спечели, смята икономистът Владимир Каролев

27.09.2016 | 20:30

"Очаквах по-интересен и ожесточен дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. Очаквах Тръмп да се представи много по- добре, отколкото Хилари. И двете неща не се случиха", посочи в Денят ON AIR икономическият анализатор Владимир Каролев.

Той каза още, че според чуждите медии Тръмп печели с около 65% в негова полза. 

"Тръмп не каза нищо ново, което е нормално. Не можа да защити добре икономическата си програма", смята Каролев.

По думите на финансовия консултант Никола Филипов Тръмп е трябвало да се справи по-добре.

"Очаквах да има доста по-адекватен и точен дебат на икономическа тематика. Това не се случи, въпреки че икономическата политика на Тръмп е в пъти по-добра от тази на Клинтън", заяви Филипов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него намаляването на корпоративния данък, предложено от Тръмп, ще стимулира бизнеса да инвестира.

Каролев посочи, че основите противоречия между републиканци и демократи са свърши преди управлението на Буш- син. Икономическият анализатор смята, че предложението на Хилaри за борба с ИД чрез Гугъл, е глупост.

Филипов твърди, че основният проблем вчера е бил, че е нямало реален дебат на тема геополитика-външна политика. 

Каролев отчете като грешка мълчанието на Тръмп, когато Клинтън му е казала, че 50 професора са проверили икономическата му политика и са я оценили като не добра.

"Тръмп се защити много добре, когато стана въпрос за граници. Трябваше да използва повече авторитети, които да го подкрепят и в икономиката", категоричен е Каролев.

Според Филипов обаче, цялата драма около изборите в САЩ нас не ни засяга.

"Не е толкова важно за България какво ще стане там, по-важно е за света. Икономическият екип на Тръмп може да обърне икономически САЩ - по-малко регулация, по-малки данъци, повече свобода за правене на бизнес", настоя Каролев.

Той е категоричен, че Тръмп има доста по-голям шанс, но според Филипов Хилари си остава фаворит за президент, тъй като се очаква Тръмп да направи някоя щуротия, която да не се приеме от избирателите.

 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback