Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Сблъсъкът между Клинтън и Тръмп продължава

Милиардерът ще спечели, смята икономистът Владимир Каролев

27.09.2016 | 20:30
Сблъсъкът между Клинтън и Тръмп продължава

"Очаквах по-интересен и ожесточен дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. Очаквах Тръмп да се представи много по- добре, отколкото Хилари. И двете неща не се случиха", посочи в Денят ON AIR икономическият анализатор Владимир Каролев.

Той каза още, че според чуждите медии Тръмп печели с около 65% в негова полза. 

"Тръмп не каза нищо ново, което е нормално. Не можа да защити добре икономическата си програма", смята Каролев.

По думите на финансовия консултант Никола Филипов Тръмп е трябвало да се справи по-добре.

"Очаквах да има доста по-адекватен и точен дебат на икономическа тематика. Това не се случи, въпреки че икономическата политика на Тръмп е в пъти по-добра от тази на Клинтън", заяви Филипов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него намаляването на корпоративния данък, предложено от Тръмп, ще стимулира бизнеса да инвестира.

Каролев посочи, че основите противоречия между републиканци и демократи са свърши преди управлението на Буш- син. Икономическият анализатор смята, че предложението на Хилaри за борба с ИД чрез Гугъл, е глупост.

Филипов твърди, че основният проблем вчера е бил, че е нямало реален дебат на тема геополитика-външна политика. 

Каролев отчете като грешка мълчанието на Тръмп, когато Клинтън му е казала, че 50 професора са проверили икономическата му политика и са я оценили като не добра.

"Тръмп се защити много добре, когато стана въпрос за граници. Трябваше да използва повече авторитети, които да го подкрепят и в икономиката", категоричен е Каролев.

Според Филипов обаче, цялата драма около изборите в САЩ нас не ни засяга.

"Не е толкова важно за България какво ще стане там, по-важно е за света. Икономическият екип на Тръмп може да обърне икономически САЩ - по-малко регулация, по-малки данъци, повече свобода за правене на бизнес", настоя Каролев.

Той е категоричен, че Тръмп има доста по-голям шанс, но според Филипов Хилари си остава фаворит за президент, тъй като се очаква Тръмп да направи някоя щуротия, която да не се приеме от избирателите.