fallback

Орбан дойде, за да заяви подкрепа за Кристалина Георгиева, настояват от БСП

Коментар на Атанас Зафиров в "Денят ON AIR"

14.09.2016 | 20:16 Автор: Мария Аладжова

"Днешното посещение на Виктор Орбан беше, за да заяви неговата подкрепа за промяната в позицията на България. Той го каза ясно и категорино, че би подкрепил нашият еврокомисар Кристалина Георгиева за една такава номинация. А всичко останало, тези демонстрации, тези прегърдки, това сме го виждали и резултатът е никакакъв."

Това каза в предаването "Денят ON AIR" народният представител от БСП Атанас Зафиров по повод на вероятния сценарий, в който кандидатът на България за главния пост в ООН - Ирина Бокова, може да бъде сменена с номинацията на Кристалина Георгиева.

"Искаме правителството ясно и категорично да каже стои ли зад Кристалина Георгиева или тя е като опция. Беше оставена една вратичка за 26-ти, беше казано, че тогава може да се върви към една такава смяна", коментира Зафиров.

Според него изказаната подкрепа към България за справяне с бежанската криза е "хвърляне на прах в очите". Зафиров настоя, че към момента страната е слабо защитена откъм границите, а това не остава незабелязано от ЕС и съседните страни, които "нямат никакво доверие, че ще се справим с тази криза".

По думите на депутата от Левицата само за една седмица в България са влезли повече от 700 нелегални мигранти.

Чуйте целия разговор във видеото:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback