Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Работи ли Комисията за защита на личните данни?

Разговор в студиото на Денят ON AIR с Марин Киров от АБВ

13.09.2016 | 20:32 Редактор: Тодор Петров
Работи ли Комисията за защита на личните данни?

Членът на Изпълнителното бюро на АБВ Марин Киров алармира в предаването Денят ON AIR за проблем в работата на Комисията за защита на личните данни.

"Коалиции и инициативни комитети, които искат да се регистрират за изборите или в подкрепа на националния референдум, могат да бъдат възпрепятствани. Комисията заседава само в сряда, а срокът за подаване на документи е 21 септември. Става въпрос за технически и юридически казус", разясни Марин Киров.

Юристът даде пример, че комисията заседава утре, но при подаване на документи на 15 септември, ще бъде получен входящ номер и следващото заседание ще е чак на 21 септември.

"Няма време за реакция, ако има препоръки. Представете си хипотезата, че сте регистрирани, а не е ясно дали сте в правото си и ви грози глоба. Казусът няма отношение към регистрацията на АБВ", уточни Марин Киров.

Той добави, че от АБВ са подали сигнал към ЦИК, която по думите му е реагирала бързо и е изпратила писмо към Комисията за защита на личните данни. 

"Комисията взе принципно решение от утре да заседава всеки ден", посочи юристът.

Гостът на Bulgaria ON AIR заяви, че кандидатите на АБВ за предстоящите президентски избори, ще бъдат "припознати от гражданите като реалния обединител на нацията". 

Според Марин Киров БСП прави всичко възможно да загуби изборите, заради капсулиране на подкрепата към своя кандидат единствено в партията.