Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Глас от ГЕРБ: Няма съмнение, че ще спечелим изборите

Кандидатите ни ще бъдат авторитетни, разпознаваеми и доказали се, увери Цветомир Паунов в ефира на Bulgaria ON AIR

12.09.2016 | 19:45 Редактор: Тодор Петров
Глас от ГЕРБ: Няма съмнение, че ще спечелим изборите

Не поставяме под съмнение, че ще спечелим предстоящите избори. Не защото това е някаква самоцел за ГЕРБ, а защото искаме да продължим да работим в интерес на гражданите. Добре е изборите да бъдат спечелени на първи тур. 

Тази заявка даде в Денят ON AIR областният координатор на ГЕРБ в София Цветомир Паунов. Според него традицията показва, че всички партии са срещу ГЕРБ, независимо за какви избори става въпрос. 

Запитан за кандудатурата на БСП гостът в студиото на Владимир Сиркаров подчерта, че в ГЕРБ няма никакви притеснения от един или друг кандидат.

"Времето за предизборна кампания е абсолютно достатъчно. Политиката на ГЕРБ е тя да не е само кампанийна. Ще обявим на 2 октомври кандидатурите, които са плод на ежедневна работа. Кандидатите на ГЕРБ ще бъдат достатъчно авторитетни, разпознаваеми и доказали се", увери Цветомир Паунова.

Той определи като "грозна постъпка" изгарянето на знамената на ЕС и НАТО по време на русофилския събор. 

"Това е недостоен акт. Ще има официална позиция от страна на ГЕРБ. Подобни сцени са абсолютно недопустими. Това не са спонтанни сцени, а организирани ексцесии. Имат политическо влияние от наши опоненти", коментира по темата гостът на Bulgaria ON AIR.

Цветомир Паунов е на мнение, че Министерски съвет трябва да бъде оставен да вземе решението за кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН и дали тя да бъде заменена с Кристалина Георгиева.

"Личната ми позиция е, че всеки номиниран български представител допринася за добрия имидж на България. Когато се налага някаква промяна, такава може да се направи, ако е в интерес на страната", лаконичен бе Цветомир Паунов.