fallback

Палми Ранчев: Политиката е обсебила всичко - ето защо е важна за нас

Според него няма успешни политици, а доказателството за това е начинът на живот на повечето българи

02.09.2016 | 21:27 Автор: Ирина Георгиева

"Политиката е обсебила всичко. Ако се занимаваш с бизнес ще опреш до тях. Ако се занимаваш със спорт - също опираш. Министърът и зам.-министърът за политически личности. Винаги опираш до политиката. При нас политиката е основната сила, защото няма друго! Когато нямаш истинско производство, когато нямаш истински бизнес, като имаш много неистински неща, в края на краищата политиците нещо мърдат, някакви отношения имат помежду си и си казваш на някои хора им е интересно".

Това заяви поетът, белетрист, сценарист, боксьор и треньор по бокс Палми Ранчев в Денят ON AIR.

Ранчев отбеляза, че се интересува от политика, "но сякаш политиката у нас не води до нищо добро". Според него няма успешни политици, а доказателството за това е начинът на живот на повечето българи. 

Ние нямаме национална кауза, коментира още Ранчев и добави нямаме национална доктрина,"а за да имаме такава политиците трябва да имат чувство за отговорност. но те повечето нямат".

"Политиката е вид изкуство, но особено у нас не е много изкусно. Не го правят толкова добре. Има достатъчно добри български автори, докато няма политици на нивото на това, което се пише от български писатели", смята той.

По начало нашето общество е изкривено дотолкова, че героите на обществото ни са политиците и криминални престъпници, посочи той.

"Навсякъде на първите страници на медиите са или политици, или криминални престъпници. И се сменят. Разказал си интересно и романтично за миналото на престъпниците и се разказва интересно за интимния живот на политиците. Хората това искат, наистина - да научат нещо повече и подробности. Но като им поднасяш такива подробности, с такива сюжети - с тях заживяват и се възпитават. В крайна сметка литературата и журналистиката възпитават", обясни той.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback