fallback

Гидеон Раф: Постижението на "Похитени" е по-голямо от това на Homeland

Израелският сериал, заснет на иврит, е показан в оригинална форма в 40 държави

01.09.2016 | 19:55 Автор: Тодор Петров

Режисьорът на хитовите сериали "Похитени" (Prisoners of War) и Homeland Гидеон Раф даде ексклузивно интервю за Bloomberg TV Bulgaria, част от което бе излъчено в предаването "Денят ON AIR".  "Похитени", който се излъчва по Bulgaria ON AIR всеки делник от 20,30 часа, е поредният проект на Раф, който следва актуални политически събития от света. 

Режисьорът разказва историята за трима войници, които са заловени от терористи в Ливан, но след години преговори се завръщат в Израел. 

"Това обичам да чета и обичам да се занимавам с реалния свят, с много лични истории, в които има големи залози, защото имат политически последици", каза Раф. 

Сериалът добива голяма популярност в световен план, но самият режисьор не е очаквал да успее да докосне толкова много хора от различни националности с него. Според него единственият начин да се разкаже една история е човек да се потопи напълно в нея, без да мисли как ще я възприеме публиката, тъй като "това е съвършено различно нещо, което не можеш да предвидиш", както сам признава той. 

"Всички знаят какъв беше успехът на Homeland – международното признание, наградите "Еми" и "Златен глобус". Много се гордея с "Похитени" и неговите постижения, тъй като това е дори по-голямо постижение. Това е израелско шоу на иврит, което се показва в своята оригинална форма на около 40 територии", разказа още Гидеон Раф. 

Гледайте част от интервюто на Ивайло Лаков с Гидиън Раф в "Светът е бизнес" в следващото видео от предаването "Денят ON AIR".

Целия разговор с режисьора може да видите тук.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback