fallback

Мариана Тодорова: Ако иска да се докаже, ген. Радев трябва сам да подбере екипа си!

Кандидатурата му е удачна, може да привлече и негласуващите, заяви Тодорова пред Bulgaria ON AIR

19.08.2016 | 20:33 Автор: Луиза Божинова

Електоралната картина ни показва, че левицата не е в състояние да победи основния си опонент в лицето на ГЕРБ само със силна партийна подкрепа на твърдото ядро. Трябва да се търси подкрепа както в периферията на лявото, така и в негласуващите. Считаме, че кандидатурата на ген. Румен Радев е доста удачна, тъй като той може да привлече доста гласове и от негласуващите.

Това каза Мариана Тодорова от АБВ в предаването "Денят ON AIR".

"За да има шанс ген. Радев да се докаже като самостоятелен, еманципиран и силен кандидат, мнението на АБВ е той сам да подбере екипа си", категорична е тя. По думите й военният трябва да бъде и дипломат, и мениджър, и лидер.

"Ако преди година - две беше по-спокойно и се заговори за президент жена, която да води по-дипломатична политика, то днес, когато има множество терористични заплахи, изостряне на отношенията между Русия и НATO, потребността на обществото е да усети една сигурност, стабилност и сила", коментира още Тодорова. "Генерал Радев ясно каза, че имаме ясна принадлежност към НАТО и Европейския съюз, но ще търси баланс в отношенията с Русия."

"Ние очакваме подкрепа и от патриотично настроените сили и хора в България. Сигурността, суверенитета на страната са пряко свързани с патриотичното чувство. Имаме нужда от претворяване на отделни политики, които да задържат хората в България", настоя Мариана Тодорова.

По отношение на коментарите за това, че ген. Радев е кандидатура на Георги Първанов, тя каза, че не е участвала в преговорите и не може да кажа кой пръв е назовал името. "Естествено е партийните номинации да доминират. Победата и успехът зависят от крайния резултат, а не в това да номинираш партийна кандидатура", заяви Тодорова.

Цялото интервю вижте във видеото:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback