Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Влада Томова: Има млади изпълнители у нас с много добри идеи

Енергията е страхотна и има желание за вълна, заяви българската магьосница в международната музикална сцена на Ню Йорк в Денят ON AIR

18.08.2016 | 20:02 Редактор: Ирина Георгиева
Влада Томова: Има млади изпълнители у нас с много добри идеи

Има млади изпълнители в България с много добри идеи, изтъкна Влада Томова в Денят ON AIR.

"Впечатляват ме младите изпълнители в България и това, че са с страшно много хъс да експериментират, да пътуват, да видят света, да разберат как се правят нещата другаде и да дадат своето участие, а те имат много идеи", обясни тя.

Енергията е страхотна и "има желание за вълна", добави Томова. Пред водещия Кузман Илиев, тя заяви, че в Америка приемат българската музика много добре и имат интерес към нея.

"Както джазът е изключително интересен и различен, запалващ, така и нашите ритми, мелодика, извивки на гласа, песни ги запалва. Това е начинът - да бъдеш себе си!", смята тя.

Влада Томова разказа още, че заминавайки за Америка, песните са започнали да проникват една по една към нея - "оказа се, че знам някакви песни без да подозирам и те се оказаха не само български, а и на комшиите ни".

На българската магьосница в международната музикална сцена на Ню Йорк понякога й липсват битовизмите в България, но според нея емоционалната страна е тази, която не може да се възстанови.

Тази година изпълнителката я очакват серия участия, а догодина се готви за международната сцена - Бразилия, евентуално Куба "и разбира се САЩ и Канада".