Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Образование в чужбина, работа в България? Защо не?

Мила Натудова и Бойко Благоев обясняват пред Bulgaria ON AIR защо страната ни е добра възможност за реализация

17.08.2016 | 21:19 Редактор: Луиза Божинова
Образование в чужбина, работа в България? Защо не?

"Кариера в България, защо не?" е кариерен форум, организиран от сдружение "Тук-Там" и фондация "Идентичност за България." Той се провежда за девета поредна година, като тази година ще бъде на 9 септември в Интер Експо Център, София.

"Очакваме да се включат около 80 компании и над 1200 кандидати, които са придобили опит или образование в чужбина", каза в предаването "Денят ON AIR" Мила Натудова, маркетинг специалист в The Business Institute.

"Форумът е причина млади хора, които са отишли да получат образование в чужбина, да се замислят дали пък България не е добра възможност за реализация", обясни Бойко Благоев, пиар експерт, който отговаря за връзките с обществеността в информационното бюро на Европейския парламент. "България предоставя добри възможности за реализация в доста сектори, но има и ниши, които не са толкова добре развити. Много често виждаме хора, които пренасят добри практики отвън в страната, което е едно поле за развитие", допълни той.

"Около 50% от кандидатите, които идват на форума вече са се върнали в България и са успешно реализиращи се тук, но търсещи по-добра кариера. Около 50% пък са кандидати, които са в чужбина и в момента се колебаят дали да се върнат, или са взели конкретното решение и активно търсят възможности за работа обратно тук", сподели Натудова.

Цялото интервю вижте във видеото: