Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Красимир Райдовски:БСП постепенно изчезва

С когото и да се коалира партията, няма да наложи свой президент, заяви пред Bulgaria ON AIR анализаторът

10.08.2016 | 21:10
Красимир Райдовски:БСП постепенно изчезва

"Изненадвам се, че България има ляво политическа структура, защото границата между едното и другото става все по- тънка и всичко изчезва. Основният стимул за едните и другите са парите и то най вече в чий джоб ще бъдат", каза в Денят ON AIR бившият шеф на пресслужбата на Жан Виденов Красимир Райдовски.

По отношение на номинацията на ген. Радев гостът сподели, че това е още една крачка към бездната, в която се срива БСП.

"Случващото се в тази партия беше заложено още през 90-та година, когато двамата големи, Лилов- човекът на идеята и Луканов- човекът на парите, се бореха за една малка политическа структура, с едно постоянно присъствие в парламента и те двамата да са винаги в парламентарната група", припомни Райдовски.

Той допълни, че действията на двамата големи се отразява на състоянието на партията днес. Според гостът партията постепенно изчезва, в резултат на вътрешнопартийни боричкания. 

Според него ген. Радев е достоен човек и носи с чест пагоните си. 

"Първанов го закопа като каза, че този човек никога не се е занимавал с политика. Лошото тук е, че в България няма чист, неопетнен политик. Не можеш да номинираш някого само защото не е бил досега в политиката", категоричен е Райдовски. 

Според него на България й трябва политик, а не генерал.

"Този човек ще представлява България. Той може да е морално перфектен, стойностен, но не е припознат от никого. Лично за мен това е проблем", уточни анализаторът.

"В БСП има много стойностни хора, но и такива, които се чудя защо са там, но ще помогнат още по- бързо да се срине партията", настоя гостът. 

Според него на тези избори дори БСП да се коалира с всички леви сили в света, няма да може да наложи свой президент.

"Целта не е избори, а по- скоро да решат някакви вътрешни проблеми, на ниво ръководител на партията. За БСП изборите нямат никакво значение, тя така или иначе с това ръководство си отива", посочи Райдовски.

"Идеята на БСП е една слаба власт. На България и е необходима слаба власт, за да може по-бързо да се разделим на бедни и богати", припомни Райдовски думи на ръководството от 1996 година. 

Той заключи, че политиката го забавлява, но го дразни лицемерието в тези хора, които всъщност трябва да служат за пример и допълни, че в България лидери няма, защото те всъщност се назначават.