fallback

Парите за спорт не са бюджетни, успокои Нонка Матова

"Нека се успокоят българските данъкоплатци - спортът няма да ви ощети по никакъв начин"

05.08.2016 | 20:27 Автор: Мария Аладжова

Точкови предложения и сондажи за президентска кандидатура е имало към олимпийската ни медалистка по спортна стрелба Нонка Матова. Това разказа самата тя в предаването "Денят ON AIR".

Матова е удостоена със звание генерал-майор от системата на МВР и казва, че политическите номинации именно на хора от структурите са нещо разбираемо: "Политическите партии се опитват да използват хора с достойнство, доказали себе си. Разбира се, генералското звание носи след себе си признание, то е част от достойнството на обществото, но и на отделния човек", коментира Матова.

Тя обаче беше категорична, че не би приела подобна номинация, тъй като в момента е председател на Тракийското дружество в Пловдив.

Медалистката сподели мнение, че спортът в днешно време е най-вече бизнес. Тя обаче подчерта, че средствата за спорт не идват от държавния бюджет:

"Нека се успокоят българските данъкоплатци - спортът няма да ви ощети по никакъв начин, защото парите, които биха се дали за медали, включително и тези, които се отделят за подготовката на спортисти, те не са бюджетни - те излизат от пачалбата на Българския спортен тотализатор. Така че ако трябва да кажа нещо - играйте на тото!".

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback