fallback

Заветът на Баба Ванга 20 години след кончината й

Спомен за пророчицата от Рупите в ефира на Bulgaria ON AIR с журналиста Жени Костадинова и председателя на СБУ Янка Такева

04.08.2016 | 21:55 Автор: Тодор Петров

В събота се навършват 20 години от смъртта на великата пророчица Баба Ванга. На 6 август в местността Рупите ще бъде отслужена заупокойна панихида, а всички присъстващи ще видят изцяло завършена църквата на Ванга.

Журналистът и писател Жени Костадинова сподели в предаването Денят ON AIR, че Баба Ванга се е появила неочаквано в нейния живот, при това месец след смъртта на пророчицата. 

"Тръгнах за Рупите да се срещам с хора и да събирам информация, докато паметта за нея беше прясна. Тя е най-големият български пророк и исках много да се докосна до нея. Пророци като нея се раждат веднъж на 100 години", разказа Жени Костадинова.

Според нея скептицизмът към Ванга идва главно от медиите, наши и чуждестранни. Жени Костадинова посочи, че се изнасят информации, които пророчицата никога не е твърдяла. 

"Винаги е казвала да внимаваме с Гърция и Турция. Тя предсказва общ съюз на Балканите и очакваме това нещо някой ден да се случи", каза още журналистът.

Янка Такева, която е председател на Съюза на българските учители, сподели недоумението си от "хората, които обиждат леля Ванга". За нея това са хора с ограничено мислене, които не могат да видят духовното заради материалното. 

Янка Такева припомни от ефира на Bulgaria ON AIR някои от най-значимите пророчества на Баба Ванга, които не трябва да забравяме:

"За България тя е оставила много послания - да се страхуваме, когато започне формирането на Велика Албания, защото светът ще се промени. Ако Сирия падне ще има пренареждане на световния ред и той няма да бъде по-добър. Входната и изходната врата на България е Русия - ще патите много, ако забравите това. Нито едно правителство в България няма да остави трайни следи, ако се откаже от християнските ценности и ако забрави възрастните и децата...".

Гостът в студиото добави, че пророчицата е правила прогнози за болести и е насочвала хората при кои лекари да отидат, за да се излекуват.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback