fallback

Белемезов, АБВ: Организираната престъпност се финансира от контрабанда и разпространение на наркотици

"Основните проблеми пред сигурността са радикализация, тероризъм, трафик на хора и миграционните процеси", посочи депутатът пред Bulgaria ON AIR

19.07.2016 | 21:20

"Пряка заплаха за националната сигурност няма. Това е един от ключовите изводи, които изведохме от заседанието на Комисията по вътрешна сигурност", каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от АБВ Светослав Белемезов.

По думите му специализираните служби работят в много тясна координация. "Това означава, че на ниво национална сигурност, това което е нужно да бъде направено, е да осигурим пълна превенция при допускането на терористични актове", посочи той.

Народният представител е категоричен, че сектор "Сигурност" е недофинансиран, но  и "не само финансовият ресурс би подобрил системата за национална сигурност". Той посочи, че е много важно специализираните служби да работят в тясна координация. 

"Министерството на вътрешните работи и това на отбраната трябва да съумяват да управляват ведомството и служителите, които имат преки отговорности. Проблемите в националната сигурност в България не датират от днес", посочи депутатът.

Той каза, че организираната престъпност в България се финансира от контрабанда, наркотрафик, наркоразпространение. 

"Сериозната дестабилизация на външно политическата среда в Турция, няма как да не окаже влияние върху целия регион. Вътрешната сигурност в Турция касае и пряко рефлектира върху по- малките държави, включително и България", посочи Белемезов.

Депутатът сподели, че всичко, което се случва в Турция цели да ни покаже до каква степен ние оценяваме темата "сигурност". 

"Всички тези уволнения на различни хора в турското общество- полицаи, военни, представители на военната система, са много тревожни неща. Затова трябва България много добре да форматира целите си по отношение на сигурността, защото сме изправени пред съвършено нови предизвикателства", обясни народният представител. 

Белемезов каза, че основните проблеми пред сигурността са радикализация, тероризъм, трафик на хора и миграционните процеси. 

По отношение на предстоящите избори, гостът сподели, че от АБВ водят изключително активен диалог за обсъждане на социално леви политики с други политически формации.

"Искаме да призовем на масата за дебати политически сили като БСП", посочи депутатът.  По думите му АБВ не търсят най- добрият кандидат, а този, който може да обедини голяма част от разслоеното ни общество и да бъде активен- проактивен президент. 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback