fallback

За умението да се погледнеш отстрани

Коментар на Веселин Калановски и Иво Танев в "Денят ON AIR"

18.07.2016 | 21:25 Автор: Мария Аладжова

За ценностите, които възпитаваме у поколенията и ролята на държавата в този процес - по темата в предаването "Денят ON AIR" говориха актьорът Веселин Калановски и телевизионният водещ Иво Танев.

"Последната роля, която играя е на Левски в "Тайната вечеря на Дякона Левски" в Театър "Българска армия". Имаше едно дневно представление преди месец, на което имаше ученическа публика - деца между шести и осми клас. Пълен салон, двата балкона - цялата зала", спомни си Калановски.

"Спектакалът трае 2 часа и 5 минути горе-долу без антракт - как не се чу звук от тези дечица два часа и пет минути! Има пасаж, в който моят персонаж, още преди да започна да играя Левски, произнася клетвата, с която е заклевал всички постъпващи в революционните комитети и репликата е такава, повтаряйте след мен - "Заклевам се в Евангелието, в честта си и в отечеството си...", и изведнъж 600 и няколко деца започнаха да повтарят! Българската държава прави твърде малко за такова възпитание за съжаление, но ние се опитваме доколкото можем заедно с колегите", продължи той.

"Търсим винаги вината в другия, а не гледаме в себе си. Това наистина е вярно и много грешно - човек трябва да умее да стига такова ниво на мъдрост, което да му позволява да се погледне отстрани, но това става много трудно", коментира от своя страна Иво Танев.

Чуйте целия разговор във видеото:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback