Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Хвана ли ни паническо разстройство след Brexit?

Не съм спокоен за бъдещето на Европа, сподели д-р Найденов пред Bulgaria ON AIR

27.06.2016 | 21:28
Хвана ли ни паническо разстройство след Brexit?

Паническо разстройство е най- точният термин от психиатрията, чрез който д-р Тотко Найденов асоциира състоянието у хората след Brexit. В Денят ON AIR той обясни, че това е страх от неизвестното и тревожност. 

"Европейските народи са подложени на една постоянна тревожност", констатира гостът. Той смята, че най-голямата грешка на ЕС е свободното движение на хора, стоки и услуги. "Пускаме всички да се движат свободно, като имам предвид бежанците, а именно това плаши народите, плаши и отделните хора", посочи д-р Найденов.

Според него не е правилно да идват неидентифицирани хора и да са с нагласа да променят нашата религия. "Меркел е права да ги съди, защото тези хора нарушават европейските ценности", каза гостът. Той счита, че не може едно малцинство да тормози болшинството. "Чак толкова свободния не бива да има, трябва да има ред", категоричен е д-р Найденов.

По думите му основното психическо състояние на българинът е "тревожност". А лекът нея е функция на икономиката. "Не съм спокоен за бъдещето на Европа и за световния мир", споделя гостът. 

Той каза, че политическото поведение може да се свърже със седемте смъртни гряха." "Гордостта" е най-специфичният грях за нашите политици", смята д-р Найденов.