Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Георг Георгиев: Мястото на Великобритания е в голямото европейско семейство!

Всеки млад човек трябва да бъде малко идеалист, заяви председателят на МГЕРБ пред Bulgaria ON AIR

23.06.2016 | 20:24 Редактор: Луиза Божинова
Георг Георгиев: Мястото на Великобритания е в голямото европейско семейство!

Със сигурност нашата позиция е Великобритания да остане в голямото европейско семейство, където й е мястото. Всяка една от 28-те членки на Европейския съюз (ЕС) има своята позиция в него и всяка една от тези членки трябва да декларира своята готовност за това ние да продължим да работим заедно. Това каза в предаването "Денят ON AIR" председателят на МГЕРБ Георг Георгиев. "Все още тече изборът за това дали Великобритания да остане в Европейския съюз, така че резултатите тепърва предстоят да разберем", допълни той.

По отношение на бягството на младите от България, Георг Георгиев каза, че не мисли, че има бягство, "защото вече никой не ни гони." По думите му в момента светът е глобален, отворен и ни предоставя много възможности и да учим, и да работим.

"Всичко, за което ние като политици работим и всичко, което искаме да представлява България е именно това - тя да бъде в модерния контекст на цивилизования свят. Със сигурност страната ни има най-голяма нужда от своите млади хора, но това не означава, че когато някой избере своя път на друго място, ние трябва да кажем, че той е избягал. Не, той не е избягал. И много млади хора се връщат в България", настоя той.

"ГЕРБ винаги е печелила вота на българите в чужбина. Така че ние не можем да бъдем упреквани в някакъв стремеж да облагодетелстваме себе си", заяви Георгиев във връзка с реакциите на българската диаспора в чужбина заради промените в Изборния кодекс. "Аз не мисля, че в този случай беше направено нещо различно от това вотът, както в България, така и в чужбина, да бъде подчинен на правила, които да се спазват и са във връзка с това да бъде гарантирана сигурността на вота", допълни председателят на МГЕРБ.

На въпрос, какво мислят младите за предсрочни парламентарни избори, като шанс за подмяна на политическия елит и шанс за тях да влязат в играта, Георг Георгиев каза, че младите в ГЕРБ не смятат, че тяхната реализация минава през оставка или през изместване. "Всеки от нас расте и се развива съобразно капацитета, който инвестира в работата си. За нас на първо място е това - да работим в страната, защото ние сме избрали да останем в нея", посочи той.

"Всеки млад човек трябва да бъде малко идеалист и да вярва в нещо", каза още Георг Георгиев.

По отношение на атаките към ГЕРБ от страна на опозицията, той заяви, че "опозицията не е само за да иска оставки и да се конфронтира". По думите му тя има отговорността да предлага разумни алтернативи.

Цялото интервю вижте във видеото: