fallback

Мартин Захариев: Колкото и да не ви се занимава с политика, тя се занимава с вас

"Това е най-големият пазар в България", коментира бившият депутат в "Денят ON AIR"

22.06.2016 | 20:30 Автор: Мария Аладжова

Попаднах в 42-то Народно събрание случайно и бях депутат две седмици. До заветната дата наречена 14 юни 2014 г., когато ние бяхме похарчени от управлението. Видял съм кухнята на властта, видял съм как се взимат решения и как се прави търговия.

Това сподели в студиото на "Денят ON AIR" бившият депутат Мартин Захариев пред водещия Владимир Сиркаров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Захариев, който понастоящем е издател, разказа каква според него е политическата класа в България и кое от кулоарите на парламента остава скрито за широката публика: "Това е най-големият пазар в България. Хората виждат това, което медиите им показват по новините или публицистичните предавания. Това е в целия свят, но при нас е много омърсено", констатира той.

Според него на политическата сцена у нас липсват визионери, независими единици, които следят глобалните събития и мислят в дългосрочен план.

Захариев отхвърли и предпочитанията на редица българи, които казват, че не се интересуват от политика и гледат да стоят далеч от събития в тази сфера. "Колкото и да не ви се занимава с политика, тя се занимава с вас", категоричен бе той.

Що се отнася до предстоящите президентски избори, гостът в студиото, подобно на други анализатори, заяви, че недоумява как е възможно три месеца преди надпреварата за президентското място да няма обявени кандидати.

Той прогнозира, че на втори тур от изборите ще отидат претендентите от лявото и дясното политическо пространство.

Според Захариев от ГЕРБ изчаквали да видят коя кандидат-президентска двойка ще издигнат от опозицията. 

А най-вероятните претенденти на БСП ще са Ангел Найденов и Мая Манолова, коментира още издателят. АБВ пък щели да подкрепят Столетницата, ако от БСП успеят да преминат във втори тур от президентската надпревара.

/Автор: Мария Аладжова/

Целият разговор - във видеото!

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback