Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Цвета Караянчева: Всичко, което каза Нинова, е лъжа! Съветниците й са слаби

Депутатът от ГЕРБ коментира политическия живот, законопроекта за бурките и стрелбата в Слънчев бряг пред Bulgaria ON AIR

16.06.2016 | 20:29 Редактор: Луиза Божинова
Цвета Караянчева: Всичко, което каза Нинова, е лъжа! Съветниците й са слаби

Всичко, което каза Корнелия Нинова, е пълна лъжа. Само няколко минути след нейното изказване, тази лъжа беше опровергана с документи и факти и стана ясно, че търсят политически пиар.

Това каза в предаването Денят ON AIR депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева по повод декларацията на БСП за излязлата информация, че страната ни е заплашена от загуба на средства по Програмата за развитие на селските райони.

"Аз разбирам положението на госпожа Нинова като нов лидер, но съветниците й са много слаби. Когато говориш за европейски средства и документи, трябва да ги четеш много внимателно, да си експерт", категорична е Караянчева. "Определено са я подвели. От Европейската комисия има потвърждение, че такива суми няма, не са спрени, дори в миналата 2015 година всичко е разплатено на бенефициентите."

"Има някакво желание да бъдат опозиция, само че опозицията трябва да бъде конструктивна. Опозиция на всяка цена не е възможност да се покажеш. Агресията също не е добър избор, но те са решили точно по този начин да се държат в залата", допълни депутатката по отношение на БСП.

"Ние непрекъснато ги опровергаваме с факти и документи", посочи още тя и допълни: "Най-накрая да не стане като лъжливото овчарче."

На въпрос започва ли ГЕРБ да има сериозна конкуренция, Караянчева отговори: "Сериозна не бих казала, повече на думи."

По думите й няма нито една партия, която да е готова за избори. Според Караянчева избори не са необходими. "Но разбирам опозицията, трябва да стягат редиците, защото пък идват президентски избори", посочи депутатът от ГЕРБ.

Цвета Караянчева заяви, че ГЕРБ са работили "прекрасно" с колегите си от АБВ, но са се учудили на излизането им от коалицията, а с Реформаторския блок работят "много добре".

"Не искам да се бъркам в работата на други партии, ние имаме много работа да свършим", каза Караянчева в студиото на Кузман Илиев.

По отношение на вътрешната опозиция от страна на Реформаторите, тя посочи, че става дума за ДСБ, Радан Кънев и "още двама-трима с него".

"ГЕРБ винаги сме били единни, ние знаем и вярваме на Бойко Борисов, той е нашият лидер. Цветан Цветанов работи по структурите, той е човекът в парламента. Ние имаме ясни правила. Всеки в нашата партия знае мястото си" , каза още Караянчева. "Когато поемем ангажимент ние го правим - в това е силата на партията."

По отношение на антикорупционния закон, Караянчева каза, че е хубаво да бъде приет на първо четене, защото между първо и второ четене ще има работна група, която да обсъди отново всички неща, които притесняват хората.

"Не бива да допускаме този закон да позволява лов на вещици, нещата трябва да бъдат сложени на принципна основа", настоя тя.

За предстоящите президентски избори и това дали Кристалина Георгиева ще бъде един от двамата избраници, Караянчева каза, че тя е еврокомисар, който се справя изключително добре в Европейския парламент, но не може да каже в момента.

"Искам да уверя българските граждани, че президентската двойка на ГЕРБ ще бъде силна и разпознаваема", посочи Караянчева.

Относно законопроекта за бурките депутатът от ГЕРБ каза, че са гласували "за". Караянчева посочи, че законът сигурно ще има промени, но тя е твърдо "за", защото "това не е традиционно облекло за нашите мюсюлмани."

За стрелбата в Слънчев бряг, Караянчева посочи, че не мисли, че има политически чадър, а "дали е било заради паркомясто или наркомясто, предстои да разберем."

На въпрос какво подари на премиера Бойко Борисов за рождения му ден на 13-ти юни, депутатката не разкри, но каза, че за него подаръците не значат нищо.

"Той не е като някои други лидери да броят какво са му подарили и кой му го е подарил", заяви Цвета Караянчева.

Цялото интервю вижте във видеото: