fallback

Три години след ДАНСwithme - защо са празни жълтите павета?

"Това беше наистина спонтанен национален протест", коемнтира в "Денят ON AIR" дизайнерът Жоро Пентаграм

14.06.2016 | 20:27 Автор: Мария Аладжова

Днес се навършват три години от гражданските протести, които бяха предизвикани от назначаването на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Дизайнерът Жоро Пентаграм е сред най-активните учaстници в демонстрациите през 2013 година. Според него днес подобен протест не може да се случи заради многополюсните виждания, които има обществото, коментира той в "Денят ON AIR". 

Запитан защо жълтите павета днес са празни, дизайнерът отговори: "Защото ембелматичните хора, които протестираха тогава, или напуснаха държавата, или намериха топли места, тъй като имаше много хора, които бяха тук не заради самите протести, а за да реализират нещо." 

"Но основното ядро бяха наистина спонтанни. Мога да кажа, че наистина това беше спонтанен национален протест", добави той.

След това сподели и личното си мнение, че днешното общество страда заради лиспата на единност и отстояване на интересите на България, а либералната идея, по думите му, е отслабнала още повече след началото на миграционната криза в Европа.

Според него е малко вероятно след решението на НС да бъде изтеглен нов заем от 600 млрд. евро, да има протести, най-вече заради заради летния период.

"Всичко се случва през лятото, когато на хората не им е до протестиране. Ако такова нещо се случи в студените месеци, то ще бъде бързо и спонтанно", посочи той.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback