Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Експерт: ДОСТ няма да отнеме от силата на ДПС

"Борисов не прави разлика между управление на охранителна фирма и държава", каза за Bulgaria ON AIR проф. Людмил Георгиев

14.06.2016 | 20:23 Редактор: Тодор Петров
Експерт: ДОСТ няма да отнеме от силата на ДПС

ДПС не може да загуби сила заради ДОСТ. Вече 26 години Движението за права и свободи има фундаментална роля за запазване на етническия мир в страната. Преходът стартира с етническа конфликтност, а с учредяването на ДПС не се позволи този конфликт да се развие по места.

Това мнение сподели в Денят ON AIR професорът по политическа психология Людмил Георгиев, коментирайки темата ДПС- ДОСТ. Според него фактът, че турският посланик в България е взел такава роля при учредяването на ДОСТ и навсякъде е бил с Лютви Местан, говори достатъчно за новата партия.

"Посланикът трябваше да бъде върнат в Турция и да е персона нон грата у нас. Дано ДПС участва в общ фронт срещу ГЕРБ и Бойко Борисов. При следващи избори мутренско-милиционерската формация трябва да се разпадне. Ако ГЕРБ загуби президентските избори, следва ефектът на доминото и ще изчезнат по-бързо от НДСВ", коментира още проф. Георгиев.

Той сподели мнение, че в България няма бизнес, а икономически фашизъм. Има общински или частни фирми, които са свързани с управлението в момента. 

"За България нещата стават ужасяващи, още повече с министър-председател като Бойко Борисов. Той не може да направи разлика между управление на охранителна фирма и държава", отсече гостът в студиото на Кузман Илиев.

Проф. Людмил Георгиев засегна и вечната тема за русофилите и русофобите у нас, заявявайки, че те имат обща основа. 

"Българската псхика страда от комплекс, че не може сама да възпроизвежда собствената си държава - първо беше Германия, после Русия, а сега ЕС и САЩ. Исторически българската общност помага на Русия да стане държава - даваме им азбуката и Православието. Ние сме основата в създаването на величието на Русия и руския народ", обясни Людмил Георгиев. 

Той е категоричен, че нямаме национална доктрина и трябва да потърсим смисъла на съществуването на самата българска общност. "Ние сме субект на писмеността и Православието", завърши професорът.