Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Защо парламентът е нестабилен

"Всеки се опитва да постави на колене Борисов", каза Валерия Велева пред Bulgaria ON AIR

06.06.2016 | 21:34
Защо парламентът е нестабилен

В студиото на Bulgaria ON AIR Валерия Велева каза, че правим предизборна класация за президент, без да имаме кандидати. Според нея политическите сили подхождат безотговорно. "Не е приемливо партийните формации да обявяват кандидатите си чак септември". Тя смята, че това показва нивото на политическото мислене в България в момента. "На нас ще ни се предложат някакви кандидатури- няма да има време за кампания, дебати и да разберем какви са техните възгледи за бъдещото на страната". 

"Политическият дебат в България трябва да се води, но той не се води на необходимото ниво. Парламентът в момента е един от най- нестабилните за годините на прехода", категорична е Велева. По думите на журналистката парламентът се води от една политическа сила, която е с твърде малко доверие в обществото и от един политик. 

Тя смята, че БСП ше издигнат самостоятелна кандидатура, а вляво ще играе Татяна Дончева в състав със Слави Трифонов. Вероятно АБВ ще издигнат също своя кандидатура. Велева подозира, че нито Калфин, нито Първанов ще играят на тези избори.  За положението в дясно тя каза, че в Реформаторския блок една част ще подкрепят кандидатура на ГЕРБ, а другата все още не могат да се разберат, но вероятно ще подкрепят Кунева и Лукарски. Другите фигури, които тя предположи, че ще се кандидатират са Красимир Каракачанов и Марешки 

По думите й след президентските избори ще има предсрочни парламентарни, защото партиите ще се изпокарат и ще е невъзможно парламентът да работи. 
Правенето на бюджет в условия на предизборна кампания означава, всеки да дърпа за себе си. "В момента стабилността на държавата и управлението  се държи единствено на Бойко Борисов. Така не се управлява държава", смята журналистката."Всеки се опитва да постави на колене Борисов, а това не е почтено и политическо", допълни тя