fallback

Реформаторският блок в момента е тесни и широки течения

"ГЕРБ временно прибра десния електорат и десния вот", каза блогърът Иван Стамболов- Сула пред Bulgaria ON AIR

02.06.2016 | 20:33

"Реформаторският блок в момента e тесни и широки течения", така писателят Иван Стамболов- Сула обясни обстановката в партията. В предаването Денят ON AIR той поясни, че широките реформатори са тези, които не искат да напуснат властта в рамките на този мандат, тесните са - ДСБ начело с Радан Кънев, които си позволяват да погледнат малко по-напред в бъдещето. 

Сула посочи, че широките реформатори обмислят да създадат един нов десен проект, който да обедини около себе си всички хора, които така или иначе ГЕРБ временно прибра. По думите на публициста Радан Кънев е подал заявка за нов десен проект, но видял, че няма да се състои. "Уплаши се и се дръпна. Сега отново прави такава заявка и го прави през подкрепата за следващ мандат на президента Плевнелиев. Силен ход, безспорно, но според мен, малко закъснял и обществото няма време да реагира на него", допълни гостът.

 Относно разликата между медийния образ на политика и това какъв всъщност е той, Сула каза, че това е  резултат от разминаването между две дефиниции. "От една страна самата политика и медиите за нея, създават едно впечатление и един образ, от друга страна политиката действа и политиците действат така, каквито са те", поясни блогърът. 

Той обясни, че в  момента има политически субекти- т.нар. "партии". "А партията е нещо като особен вид дружество на хора, събрани по интереси. Лидерите на партиите защитават осъществяването на предметна дейност- взимането на колкото може повече власт", констатира Сула.

По думите му след Втората световна война се е появила т.нар."политическа класа", която днес е мръсна дума. "Колкото са по-съвестни в изпълненията на своите задължения, толкова повече ни правят свидели на това, което виждаме и критикуваме", категоричен е Иван Стамболов.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback