fallback

Стоичков успя, защото си остана Стоичков

Максим Бехар и Христина Ангелакова за изявените личности днес пред Bulgaria ON AIR

20.05.2016 | 21:22 Автор: Луиза Божинова

Христо Стоичков е феноменален човек и той успя, защото си остана Стоичков, страхотен човек!

Това каза в предаването "Денят ON AIR" пиар експертът Максим Бехар.

"Свидетел съм на това, че където и да съм попаднала, когато стане въпрос, че идвам от България, първото име, което излиза е Стоичков", допълни оперната певица Христина Ангелакова.

"Един успял българин в чужбина е по-ценен, отколкото един успял българин в България", категоричен е Бехар. "Има две много важни неща. Първо - да успееш в чужбина е много по-трудно. Там си на конкурентен пазар, сред неограничени хора, милиарди. Второ - ти си посланик на България", посочи той.

По думите му темата за Стоичков е темата за имиджа на България и за това как страната ни се представя в чужбина.

"Темата Стоичков не може да стане тема с пиар съвети или пък да вземеш някакво лустро, да го опаковаш и да го продадеш. Той се продава такъв, какъвто е", настоя Бехар.

Христина Ангелакова също е на мнение, че легендарния футболист не е въпрос на пиар.

"Трябва да запази доза първичност, за да победи", твърди певицата. "Това, че той не е прочел толкова книги, колкото мене, не го прави някакво друго ниво. Възхищавам се на всичките му умения, как знае къде да се впише бързо - това качество не се учи."

"Ние виждаме това, което е Стоичков днес. Обаче зад целия този образ на успешния българин Христо Стоичков стоят хиляди нощи на разочарования, на много работа. Това не е само да риташ съдията или да кажеш някоя приказка", каза още Бехар.

В ефир се включи един от доайените на спортната журналистика Ефрем Ефремов. В отговор на въпрос дали го има ефекта на късмета, той отговори:

"Къде го няма? Кажете ми една област, в която няма късмет. При Стоичков обаче основното е характер."

По думите на Ефремов късметът го има до толкова, че той през всичките години в Каталуния, не е бил преследван от тежка контузия, която да го изкара за половин сезон.

"В Барселона до ден днешен той е като жив бог, а толкова хора са минали през този огромен отбор, с огромни възможности", заяви Ефремов.

По отношение на това, че много хора и мразят Христо Стоичков,  Ангелакова посочи, че много изявени българи са недолюбвани у нас. А Бехар заключи: "Стоичков е велик, защото не му пука". 

Цялото интервю вижте във видеото:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback