fallback

ДПС против задължителното гласуване

Задължителният вод е в разрез с Конституцията, коментира депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов за Bulgaria ON AIR

21.04.2016 | 20:37 Автор: Вероника Цветанова

ДПС гласува против задължителния вот на гражданите, защото смята това за антиконституционен текст, който най-вероятно ще бъде сезиран. Гледната точка на ДПС относно поправката в Изборния кодекс коментира депутатът от партията Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Днес след близо два часа и половина разгoрещeни спорове депутатите решиха окончателно, с поправки в Изборния кодекс, че гласуването вече ще е задължително и представлява изпълнение на гражданския дълг.

След близо два часа и половина разгoрещeни спорове депутатите решиха окончателно, с поправки в Изборния кодекс, че гласуването вече ще е задължително и представлява изпълнение на гражданския дъ

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/bulgaria/2016-04-21/tochka-glasuvaneto-na-izborite-stava-zadalzhitelno  

Ибрямов заяви, че според Конституцията всеки един гражданин има право на глас, но това не е задължение и допълни, че е важно Избирателния кодекс така да бъде устроен, че да улесни начина на гласуване на българските граждани.

Според Ибрямов задължителното гласуване няма да намали електоралната тежест на ДПС и добави, че България като европейска държава трябва да опази правата и свободите на гражданите.

Депутатът каза още, че партията подкрепя дистанционното електронно гласуване, но се съмняват в точността и възможностите за технически манипулации при вота на избирателя.

По въпроса за бившия председател на ДПС Лютви Местан, Ибрямов сподели, че не усещат липса в партията, тъй като смятат, че той не е ръковедел правилно. Депутатът добави, че дори се е върнал колективният дух в ДПС и очакват избор на нов председател.  

В заключение Джейхан Ибрямов заяви, че ДПС няма колфликти с никоя държава от ЕС и, че партията ще продължи да отстоява интересите на българските граждани.

Относно нестабилността в управлението, депутатът смята, че тя се дължи на разнопосочно говорене сред управляващата коалиция.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback