Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Очакват се промени при инвестициите в бус ленти и трамвайни линии

Прошко Прошков и Венцислав Мицов коментират поскъпването на билета за градския транспорт в София пред Bulgaria ON AIR

15.04.2016 | 20:51 Редактор: Вероника Цветанова
Очакват се промени при инвестициите в бус ленти и трамвайни линии

По повод покачването на цента на билетчето за градския транспорт в София общинският съветник от РБ Прошко Прошков и колегата му от Глас народен Венцислав Мицов, изказаха своите противоречия по въпроса в предаването "Денят ON AIR."

Венцислав Мицов обясни, че от Глас народен не получили никаква финансова обосновка, за да си обяснят ситуацията. Той допълни още, че е трябвало да гласуват цена от 1.60 лв., без нужните данни.

"Затова ние предложихме тази точка да бъде отложена, да получим финансовата обосновка, да седнем и да обмислим хубаво и да видим данните”, добави Мицов.

Той каза, че Глас народен не са подкрепили идеята за промяна в цената на билетчето от 1 лв. на 1.60 лв., заради липсата на аргументация с финансови отчети.  

“От широката палитра превозни докумети се променя този само който е единичен билет”, заяви Прошков и допълни, че години на ред не се говори за реалната цена на пътуванията и разширяването на метрото, което е най-скъпият транспорт като експлоатационни разходи.

Общинският съветник от РБ заяви, че относно повишаването на цената на билета е гласувал по съвест, като предварително направил анализи за оптимизационни процедури за всички възможни грешки, които могат да се допуснат.

Прошков добави още, че е направил промени, които се изразяват в намаление на годишната карта за пътувания от 500 на 365 лв., което предполага цена от 1 лев на ден.

Той допълни, че се очакват промени и при инвестициите в бус ленти и трамвайни линии, както и в интелигентна система на светофарите, които от догодина трябва да дадат приоритет на градския транспорт.

От своя страна Венцислав Мицов предложи и промени, които ще подобрят ефективността, като електронни и почасови билети.