fallback

Красимир Янков: МВР не може да охранява държавната граница

Депутатът от БСП за промените в Закона за МВР, охраната по границата и предстоящия конгрес на партията пред Bulgaria ON AIR

06.04.2016 | 22:18 Автор: Луиза Божинова

Заплахата за България съществува и ние като български граждани трябва да имаме гаранция, че МВР си върши работата. А нямаме, даже имаме доказателства и признание, че МВР не може да охранява държавната граница.

Това каза в предаването Денят ON AIR депутатът от БСП Лява България Красимир Янков.

"Преди няколко дни, след като започна репатрирането на бежанци от лагерите на Гърция в Турция се оказа, че самите лагери изведнъж се изпразниха. Къде са тези бежанци?", запита той.

Във връзка с гласуването за промени в Закона за МВР, Янков каза, че освен ГЕРБ никоя друга политическа сила не е подкрепила предложените промени от министър Румяна Бъчварова.

"Това е второ предложение за промяна на Закона за МВР", посочи той. "Преди една година Цветан Цветанов и група народни представители направиха сега действащия закон. Сега имаме министър Бъчварова, която предлага преструктуриране на системата. Ние нееднократно алармирахме, че не е период, в който трябва да бъде преструктурирано МВР."

По думите му силовото министерство трябва да се съсредоточи върху тези звена, които трябва да гарантират защитата на държавната граница. Той посочи, че по време на днешния блиц контрол, министър Бъчварова е признала, че МВР не може да гарантира на сто процента охраната на държавната граница.

По отношение на предстоящия конгрес на БСП, Янков заяви, че партията в пълнота покрива левия  електорат и разделение в нея няма.

"Няма дебат в момента в редиците на партията за кандидат-президентска двойка", завърши той.

 

Цялото интервю вижте във видеото:

 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback