Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Превозването на мигранти е много печеливш бизнес, заяви Димитър Байрактаров

Депутатът от Патриотичния фронт говори за сирийския конфликт и бежанската криза в ефира на Bulgaria ON AIR

15.03.2016 | 20:22 Редактор: Луиза Божинова
Превозването на мигранти е много печеливш бизнес, заяви Димитър Байрактаров

Две държави практически използват трагедията на хората за един изключително печеливш бизнес. Едната държава е Турция, за огромно съжаление към нея вече се присъединява и Гърция. Тези хора плащат едни сериозни суми на така наречените трафиканти на хора, за да могат да бъдат превозени от едно място на друго място и това вече е един много сериозен бизнес. Според експерти в тази област, той дори е по-печеливш от наркобизнеса, от бизнеса с оръжия.

Това заяви депутатът от Патриотичен фронт Димитър Байрактаров в предаването "Денят ON AIR" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Вече има бизнес с човешка плът, с човешки съдби, да не говорим пък, че друга част търгуват с петрол на едни много ниски цени. Това са все едни неприятни факти, които показват, че в скоро време няма да има разрешение на този проблем, защото той може да бъде решен само на мястото, от където тръгва", каза Байрактаров.

Той е по-скоро песимист за глобалното разрешаване на конфликта в Сирия, " защото тези, които го разгоряха нямат нито виждането, нито знанието по какъв начин сега да го разрешат. Този конфликт не е само в Сирия." Байрактаров припомни за Арабската пролет, която разбуни цяла Северна Африка. "Сигурно сте забравили, че една цяла държава практически вече не съществува, такава, каквато беше Либийската джамахирия."

Във връзка с комисията за установяване на намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България, депутатът заяви, че това не е разследваща комисия и подчерта, че парламентът няма и никога не е имал разследващи функции.

"Това е комисия за установяване на фактите за вътрешна намеса от чужди държави", обясни Байрактаров. "Ние от самото създаване на комисията имахме забележки, защото не биваше да се изброяват имената на две конкретни държави. Нормално беше да се формулира дейността и предмета на дейност на тази комисия като наименование, като намеса от трети държави, което е изключително важно."

 

Цялото интервю вижте във видеото: