Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Меглена Кунева избрана с исторически минимум

"Това е лош знак за състоянието на управляващата коалиция", заяви в "Денят ON AIR" политологът Васил Гарнизов

04.02.2016 | 21:53 Редактор: Мария Аладжова
Меглена Кунева избрана с исторически минимум

"Aко вярваме на парламентарната математика, мнозинството е стабилно, колкото са стабилни 104 гласа". Това коментира политологът Васил Гарнизов по повод гласуваното от депутатите решение Меглена Кунева да заеме поста министър на образованието.

По темата в предаването "Денят ON AIR" се включи и Страхил Делийски, който определи колизията около парламентарния вот като "неспособност на политическите партии да бъдат автентичен изразител на социален и политически интерес".

Номинацията на Кунева получи подкрепата на ГЕРБ, на половината от Реформаторския блок (РБ) и на част от Патриотичния фронт (ПФ). АБВ се обявиха против, а опозиционните БСП, ДПС и Атака заявиха предварително същата позиция.

"Меглена Кунева е министърът, избран с най-малко гласове", подчерта Димитър Гарнизов. Според него това е лош знак за състоянието на управляващата коалиция, която показва "неспособност да се групира за по-едри цели и действия"

"В момента никой не е готов за предсрочни парламентарни избори. В това число са ДПС, Атака и АБВ", заяви политологът. "Критичната точка ще са президентските избори."

Целият разговор с Васил Гарнизов и Страхил Делийски - във видеото!