fallback

К. Пеева: Гръцките фермери готвят голям протест в Солун

Фермерите настояват правителството да оттегли законопроекта за пенсионната реформа и промяната в данъчното облагане

27.01.2016 | 19:36 Автор: Ирина Георгиева

Очаква се много голям протест на гръцките фермери в Солун на 28 януари, когато започва Аграрното изложение. Това коментира кореспондентът на БНР Катя Пеева в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. По думите й фермерите протестират без да искат оставката на правителството, а срещу мерките наложени им от кредиторите.

Фермерите настояват правителството да оттегли законопроекта за пенсионната реформа и промяната в данъчното облагане.

Протестите на гръцките фермери ще продължат и на ГКПП Кулата - Промахон, добави Пеева. По думите й земеделците постоянно отварят и затварят магистралите, водещи до останалите българо-гръцки пунктове. Обстановката е непредсказуема, защото фермерите нямат конректна пограма на протестите, поясни коресподентката.

Между това, което искат фермерите и това, което казва правителството няма допирни точки, заяви Пеева. По думите й това, което правителството трябва да направи са реформите и промените в законите, защото те са част от изискванията на кредиторите.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас индиректно им каза, че укриват данъци, съобщи Пеева. Тя прогнозира, че ако законите се променят, то ще бъде много малко.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback