fallback

Депутати от РБ предлагат размерът на осигуровките да може да се поеме от работодателя

Пакетът промени е внесен миналата седмица, коментира П. Славов

26.01.2016 | 19:32 Автор: Ирина Георгиева

Петимата народни представители от гражданската квота на РБ внесоха предложение за изменение в Кодекса за социално осигуряване. Това са Петър Славов, Мартин Димитров, Иван Иванов, Гроздан Караджов и Станислав Иванов. Те искат на работодателите да бъде дадена възможност да заплащат 100% от осигуровките на своите служителите си, но тази сума да бъде данъчно признат разход.

Законодателната инициатива е насочена към бизнеса със социална и корпоративна култура и добрите служители, добави Петър Славов в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. Той поясни, че ако бъдат приети пакетът промени в Кодекса социално осигуряване, даден работодател ще може доброволно да заплаща на 100% дължимите от служителите осигуровки, и това ще му се признава за разход. Според него така в хората ще остават повече разполагаеми пари, а отговорният бизнес ще се конкурира за добри служители чрез предлагане на този социален пакет.

Пакетът от промени е подкрепен от отделни работодатели, поясни Славов. Той заяви, че очаква и подкрепата на народните представители. По думите му промените няма да ощетят фиска, а точно обратното - прогнозира добър фискален резултат.

Пакетът промени в Кодекса социално осигуряване е внесен миналата седмица, съобщи Славов. Той поясни, че има много чакащи законопроекти, но се надява този да бъде гласуван бързо, защото пряко касае работодателите и техните служители.

/Снимка: Архив/

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback