fallback

К. Иванов: КЗК се нуждае от законодателни промени

Коментар в предаването "Денят ON AIR" с Веселин Дремджиев

22.01.2016 | 19:58 Автор: Мария Аладжова

Необходимо е да бъдат направени промени в законодателството по отношение на Комисията за защита на конкуренцията, за да може да се направи ефективен анализ на пазара с горива у нас. Това заяви Камен Иванов от „Движение 21“ в предаването Денят ON AIR с Веселин Дремджиев на 22 януари. 

Според него не съществуват политически причини, поради които проверката на незаконни практики на пазара да не се състои. По друг начин обаче стоят нещата с вътрешното устройство на пазара, където, по думите на Иванов, е напълно възможно да има политическа намеса.

Предприемачът коментира и случая с КТБ, определяйки го като „политически проект“:

„Къде е порочността на модела? В това, че собственик на банката събира публични средства, за да си купува фирми и бизнеси. Това е забранено от закона. Банкерът излиза от истинското си положение на заемодател, който трябва да провери риска и влиза в ролята на чист спекулант“, поясни Иванов.

Той изрази съмнения относно частната фирма, наета да разследва случая, като посочи, че за него е неразбираемо защо България не е потърсила помощ от разследващите служби на САЩ, Европа или Великобритания за провеждането на независимо разследване.  

Иванов изрази увереност, че събирането и връщането на парите от КТБ в държавния бюджет ще бъде изключително труден процес, тъй като реалните активи на „фирмите-бушони“ остават необезпечени от банката. 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback