fallback

Е. Дайнов: 2016 г. ще бъде революционна

Коментар в предаването Денят ON AIR с Веселин Дремджиев на 21 януари

21.01.2016 | 20:49 Автор: Мария Аладжова

Разделението във ВСС е разделение на „добри и лоши“. По този начин политологът Евгений Дайнов описа раздора в съдебната власт, в ефира на предаването Денят ON AIR с Веселин Дремджиев на 21 януари. Според Дайнов предстоящата 2016 г. ще бъде революционна заради надигането на гражданското общество, което от 2012 г. е започнало активно да взима участие в политическия живот на България.

По думите му, регионалните лидери на коалицята ГЕРБ и Реформаторския блок са опозиционно настроени.

„Има голямо разцепление, което не се вижда. Навсякъде ГЕРБ управлява с БСП или ДПС, а Реформаторският блок в опозиция. Те знаят, че ГЕРБ не са техни приятели“, поясни той. 

Политологът представи и своя прочит на случващото се при реформаторите:

„От самото начало беше ясно че има две групи в Реформаторския блок. Имаме едно ново поколение на прехода с искания в политиката, а други очевидно се закачиха за този устрем, за да останат в политиката и да се върнат във властта“, коментира Дайнов.

За финал на разговора той категорично заяви, че за него сценарият за излизане на България от ЕС е абсурден, тъй като, въпреки проблемите, които разтърсиха Европа, тя постепенно излиза от кризата и тепърва ще предоставя добри възможности за развитие.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback