fallback

А. Алексиев: Русия е пред икономически колапс

Коментар на Александър Алексиев в предаването "Денят ON AIR" с Веселин Дремджиев

18.01.2016 | 20:51 Автор: Мария Аладжова

Решението на Путин да национализира петролните фирми в Русия се е оказало пагубно за страната. Такъв анализ направи Александър Алексиев с предаването Денят ON AIR с Веселин Дремджиев на 18 януари. По думите му "Русия е пред икономически колапс".

Според Алексиев стопляне на отношенията между САЩ и Русия е възможно, но само след промяна на начина на управление на руския президент. А такава едва ли щяло да има, тъй като това би означавало отстраняването на Путин от властта, допълни Алексиев.

По думите му основният икономически проблем на Русия се корени във факта, че страната произвежда повече газ, отколкото може да продаде. Поради това Кремъл започна да променя позицията си относно конфликта с Турция, тъй като именно тя е един от основните потребители на руски газ.

Сериозно предизвикателство се оказала и забраната на турски фирми да строят на руска територия, което нанесло сериозни щети на пазара на недвижимите имоти в Русия.

Алексиев коментира и бежанската криза в Европа:

"Големият наплив от чужденци от мюсюлманските държави към Европа стана през 60-те години, когато Европа се развиваше и ѝ беше необходима работна ръка. Сега различното е, че тези хора са наужким бежанци", поясни той, като заключи, че Германия ще приема само квалифицирана работна ръка, докато по-голямата част от мигрантите няма да успеят да се интегрират в западното общество.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback