fallback

Ева Паунова: 150 фирми кандидатстват за финансиране по плана Юнкер

Бюджет от 200 млн. лева ще подпомогне 1000 малки и средни предпиятия в България

17.12.2015 | 20:13 Автор: Мария Аладжова

България е приведена като отличен пример за прилагането на плана "Юнкер" при подпомагането на финансирането за малки и средни предприятия. Това заави еворепутатът от ГЕРБ Ева Паунова в предаването Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. По думите ѝ одобреният проект ще осигури 100 млн. евро капитал за средните и малки предприятия в страната.

Вече има 150 предприятия, които кандидатстват за финансирането. Бюджет от 200 млн. лева ще подпомогне 1000 обекта на малкия и среден бизнес.

Евродепутатът увери, че парите вече са на разположение чрез “Търговска банка” и желаещите могат да кандидатстват по програмата. От януари ще заработи и електронния портал на еврофонда, където предприемачите ще могат да предлагат проектите си на инвеститорите .

Паунова коментира срещата между Бойко Борисов и Ангела Меркел днес, която се проведе преди заседанието на Европейския съвет. Това, което Борисов е споделил пред българската делегация в ЕП, е че е запознал Меркел с начина, по който България контролира външната граница на ЕС, както и с енергийните проекти на страната.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback