fallback

Ст. Стойчев: Случи се най-лошият сценарий за опит за съдебна реформа

Думите за правителствена или парламентарна криза са твърде силни, отбеляза политологът

09.12.2015 | 20:05 Автор: Ирина Георгиева

Днес се случи възможно най-лошият сценарий, по който можеше да протече опитът за съдебна реформа. Това коментира политологът и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" Стойчо Стойчев в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. Според него замисълът на реформата беше преобърнат на 180 градуса.

"Това илюстрира прекрасно практиката на българския парламент, когато между двете четения редица законопроекти придобиват корено различна идея спрямо тази на вносителя." - обясни Стойчев.

За пореден път ДПС показа, че без тях не може да се случи нищо, отбеляза Стойчев. По думите му стана ясно и че РБ не е толкова солиден в реформаторските си намерения и като че ли основно това усилие се отнася от ДСБ в рамките на коалицията.

"Хубавото от деня е, че последваха добри постъпки подобно на другите европейски държави." - добави Стойчев.

Когато основният приоритет на една от управляващите партии среща неуспех и подкрепа от другите партии в коалицията е нормално тя да излезе от нея, коментира Стойчев. По думите му това говори за политическа зрялост. Кръстев добави, че се говори как и други министри може да подадат оставка, а именно министърът на отбраната Николай Ненчев и здравният министър Петър Москов.

Прогнозата на Стойчев е: "възможно е да има оставки, но думите за правителствена или парламентарна криза са твърде силни - по-скоро буря в чаша вода и всичко скоро ще е по старо му".

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback