fallback

Осман Октай: Успешна е политиката на Русия и на другите страни за дестабилизация на България

Анкара има влияние в България, смята Октай

20.11.2015 | 21:16 Автор: Ирина Георгиева

Европа е поставена под изключителен натиск от всички страни. Това посочи бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. Въпреки това, той смята, че европейската демокрация ще излезе победител, защото когато има риск и заплаха за европейските граждани те се обединяват, а не се разединяват.

"Проблемът идва от малко развитите държави, защото това говорене на различни лидери на България и това парламентарно говорене било то на политически лидери или формации, още повече на лидери на държавата мен много ме притесняват. Например министър-председателят говори едно, президентът говори второ, външният министър трето, министърът на отбраната четвърто и т.н. Всичко това създава почва да успеят тези външни провокации за дестабилизация на България като член на НАТО и ЕС." - поясни Октай.

През последните месеци виждаме, че политиката на Русия и на останалите държави за дестабилизацията на България е успешна, смята Октай. По думите му и Анкара има влияние в България за постигане на своите геополитически стратегически регионални интереси.

"От години те демонстрират влиянието си чрез определена политическа формация като например комуникацията за ръководството на ДПС. Най-тревожното нещо от тези комуникации е това, което се случва в циганските ни гета. Това е навлизането на религиозни основи в тези общности и злоупотреба с религията." - обясни Октай.

През последните две години България се превърна във важна логистика за Анкара например - тя е добре разположена в НАТО и е партньор на Турция в НАТО, добави Октай и поясни, че "цената на България се повишава".

Чуйте целия разговор в следващото видео:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback