Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Кр. Райчева: Сивата икономика може да бъде ограничена чрез е-разплащанията

Изграждането на инфраструктурата за електронните разплащания е доста скъп процес, поясни Райчева

18.11.2015 | 20:51 Редактор: Ирина Георгиева
Кр. Райчева: Сивата икономика може да бъде ограничена чрез е-разплащанията

Сивата икономика може да бъде ограничена чрез стимулиране на електронните разплащания. Това мнение изрази Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. По думите й изграждането на инфраструктурата за електронните разплащания е доста скъп процес.

"Още 2009г. бяха предложени мерки за широката публика, които да ограничат сивата икономика чрез развитие на електронните разплащания. Схематично ги казвам: Ограничаване на нивото на кешовите разплащания." - припомни Райчева.

Райчева смята, че всяко едно стимулиране за развитието на кешовите разплащания е важно. По думите й таксите на пост терминалите са подобни и при кеш плащанията, защото и те имат разходи - за броене или за застраховка. Досега потребителите не заплащат такса за този вид разплащане, а само търговците, поясни Райчева.

"За 2014г. 1 на всеки 6,1 евро в Европа е платено с VISA карта. В България 1 на всеки 20 евро е платено с VISA карта и това по цифрен ръст спрямо предходната година." - коментира Райчева.

Хората правят това, за което смятат, че е по-сигурно, по-лесно и по-удобно, поясни Райчева.

Чуйте целия разговор в следващото видео:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Христо
преди 8 години
В сайта няма контакти и не знам как да се обърна към вас. Аз съм редовен зрител и гледам вашата телевизия, очевидно много по-внимателно от вашите ефирни оператори. Предаването Денят On AIR трябва да уволни (задължително) звукорежисьора си. Постоянната игра с аудио пулта е просто вбесяваща, да не говорим за неспособността на асистентите да "закичат" гостите навреме. Балансът ви на звук на кашовете на Денят On AIR и Новини е невероятно дразнещ. Принуден съм да гледам вашата телевизия постоянно с дистанционно в ръка, защото постоянно трябва да коригирам звука. Ако не бяха интересните ви гости и професионализма на журналистическия екип и на Веселин Дремджиев, нямаше да си правя изобщо труда да натискам копчето на звука, а щях веднага да натисна копчето за превключване на канала.Моля Ви, обърнете сериозно внимание на това, което ви казвам. Този коментар не е от типичен хейтър, а от ваш колега, който искрено ви симпатизира и по ирония на съдбата, разбира от телевизия повече от огромната маса от вас.Най-искрено ви желая успех... Сигнализирай за неуместен коментар