Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Л. Роглев: Новото не е армията по улиците на Париж, а жената-камикадзе

Западните и американските политици разбраха, че политиката им не донесе положителни резултати и това наложи промяната й, поясни Роглев

18.11.2015 | 20:09 Редактор: Ирина Георгиева
Л. Роглев: Новото не е армията по улиците на Париж, а жената-камикадзе

Не е голяма новост, че по улиците на Париж има армия, а това, че жена-камикадзе се самовзриви на 18 ноември сутринта по време на антитерористичната акция на френската полиция. Това коментира кореспондентът Любомир Роглев в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев.

"Армията излезе преди три дена, но я имаше януари и февруари месец. За съжаление не е новост." - поясни Роглев.

Главният прокурор на Париж Франсоа Молен съобщи, че антитерористичната операция е планирана от 17 ноември и се е считало, че един от мозъците на атентата от 13 ноември Абделхамид Абауд е бил в този апартамент. По непотвърдена информация жената-камикадзе е била негова братовчедка, посочи Роглев.

Промяната в отношението на руския президент Владимир Путин стана видима на 16 ноември, когато каза, че истинският враг е ИД, а сирийският президент Башар Асад остава на втори план.

"Това, което се убедиха западните и американските дипломати и политици, че в крайна сметка тази политика, която до този момент водеха не донесе положителни резултати и това наложи промяната на политиката." - поясни Роглев.

Чуйте целия разговор в следващото видео: