Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Вл. Тодоров: Гражданска отговорност да се купува online

По думите му тази идея се подкрепа от IT сектора, транспорта и голяма част от народните представители

17.11.2015 | 20:59 Редактор: Ирина Георгиева
Вл. Тодоров: Гражданска отговорност да се купува online

Предложените промени в Кодекса за застраховането - странен законопроект, вкаран от  Комисията за финансов надзор, който беше приет на първо четене много бързо и скоростно. Така го определи Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. По думите му това е основен нормативен акт, който регулира застрахователния бранш и от своя страна генерира близо 2 млрд. лева прихода заради това е учудваща бързината, с която се прие.

"Забелязахме няколко скандални идеи, които се прокрадват. Като например България да бъде единствената държава в Европа, където е забранено online продажбата на застраховката "Гражданска отговорност". Един от мотивите е - при попълване на online формуляр може да се обърка регистрационният номер на автомобила." - коментира Тодоров.

От Асоциацията предлагаме да отпадне зеленият стикер "Гражданска отговорност" и да има online застраховане, поясни Тодоров. По думите му тази идея се подкрепа от IT сектора, транспорта и голяма част от народните представители.

Чуйте целия разговор в следващото видео: