fallback

Д-р Тодоров: Това, което стана в Париж предизвика военно-полева медицина

Д-р Петър Тодоров, Спешна помощ, Брюксел

14.11.2015 | 20:00

Проблемите на съвместното съжителство на религиите в Белгия не са много остри, каза доктор Петър Тодоров в извънредното студио на 14 ноември по телевизия Bulgaria ON AIR по повод атентатите в Париж с водещи Веселин Дремджиев и Милена Милотинова.

Д-р Тодоров разказа, че в момента в Белгия се провежда обиск в квартал на Брюксел, при който един човек е бил. „Проверяват се три квартири. Проверява се информацията за белгийска кола с трима нападатели, свързани с атентатите в Париж“, каза той.

Д-р Тодоров разказа как е организирана реакцията на службите за спешна помощ в Белгия във всяка област и град. „Зависи от средствата на пожарна, полиция,  които могат да предоставят“.

„Това, което стана в Париж пренасити всички възможности на спешната медицинска помощ и това стана причина да се включат планове тип „Червен“ за пожарната, „Бял“ за спешната медицина, за да може с нова структура да се реагира“, каза д-р Тодоров.

„Това, което стана вчера в Париж предизвика военно полева медицина – да се сложат убитите на една страна и да се прецени кои имат най-големи шансове да оживеят“.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback