Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Емил Георгиев: Бюджетът на МВР расте с 10% на година

Ще има ли реформа в близките две години

04.11.2015 | 20:48 Редактор: Ирина Георгиева
Емил Георгиев: Бюджетът на МВР расте с 10% на година

Бюджетът на МВР нараства с около 10% на година, ако погледнем цифрите през последните 5-6 години. Това коментира шефът на ДЕОС Емил Георгиев в предаването Денят ON AIR с водещ Веселин Дремджиев. 

"Ако погледнем цифрите само преди 5-6 години бюджетът на Вътрешно министерство беше под 1 млрд. лева, а вече е на 1 млрд. и 300 хиляди лева. Тоест прави скокове с около 10% на година и така погледнато, ако сега не се сложи спирачка, то нещата само ще загрубяват в бъдеще. Ние като общество трябва да си зададем въпроса дали сме готови да платим цена, която на този фон изглежда висока, но в дългосрочен план тя ще бъде изгодна." - посочи Георгиев.

Това правителство действа като първото на Бойко Борисов, смята Георгиев. Според него то действа на парче, на принципа "проба-грешка", без план и визия. 

"Готово е да се огъне на всеки един малко по-добре организиран натиск. Според мен посланието, което днес премиерът отправи е, че трябва да забравим всяка надежда за някаква смислена реформа." - посочи Георгиев.

Плановете на финансовия министър Владислав Горанов бяха задържани за след изборите, поясни Георгиев. Според него необходимата реформа в МВР най-вероятно няма да случи в близките две години

"Ако вземем в предвид, че и догодина и по-догодина отново са изборни години - времето за тази коалиция никога няма да е добро, за да проведе необходимите реформи." - поясни Георгиев.

Чуйте целия разговор в следващото видео: