Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Г. Кадиев: Таксиметровите компании не разбират до голяма степен XXI век

Бих разчитал на съвременна рейтингова оценка на шофьорите от самите клиенти, отбеляза Кадиев

22.10.2015 | 20:30 Редактор: Ирина Георгиева
Г. Кадиев: Таксиметровите компании не разбират до голяма степен XXI век

Нужно е да се намали документацията, нужна за таксиметровите шофьори, защото са прави, че това оскъпява услугата, която предлагат. Това мнение изрази независимият кандидат за кмет на София Георги Кадиев в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. 

"Когато тръгна атаката срещу шофьорите на Uber беше изтъкнато, че те нямат психотестове, не са лицензирани, докато всички останали таксиметрови водачи ги имат. След случая, при който таксиметров шофьор нападна полицай, се оказа не само, че те нямат такива документи, а и са убийци. Този шофьор не би трябвало да получи лиценз. Това показва колко са безсмислени тези формални мерки срещу тези шофьори, защото всичко може да се купи - свидетелство, книжка или лиценз." - коментира Кадиев.

"Аз бих разчитал на съвременна рейтингова оценка на шофьорите от самите клиенти. Това е далеч по-достоверно, отколкото псевдо документите, които уж ни дават сигурност." - заяви Кадиев.

Георги Кадиев смята, че не технологичните компании трябва да се правят на таксиметрови, а да се върви в обратна посока - да се увеличи режимът за таксиметровите компании, така че да се изравнят с технологичните.

"Мисля, че таксиметровите компании не разбират до голяма степен XXI век. Тези неща ще се случат. Не може да се услуга като Uber, Viber или Skype. Услугата е спряна в България, защото Uber го позволи." - отбеляза Кадиев.

Чуйте останалата част от разговора в следващото видео: