Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Т. Минчева: Пожарът в Германия може да е умишлен

Полицията разследва, няма официално становище

20.10.2015 | 20:41 Редактор: Ирина Георгиева
Т. Минчева: Пожарът в Германия може да е умишлен

При разследването на пожар в Германия, при който пострадаха 12 българи, не се изключва версията за умишлен падеж. Това обясни Таня Минчева от Бон в предаването Денят ON AIR. По думите й напоследък са зачестили пожарите в германските домове, където са настанени бежанци и е вероятно българите да са помислени за такива, смята репортер на местната полици.

"Полицията обаче разследва случая и все още не е излязла с официално становище." - коментира Минчева.

"Бежанската криза прокара дълбоки разделителни линии в германското общество и страховете, които нарастващият брой бежанци предизвикват са благоприятна среда за развитието на популизма и десния екстремизъм, така че разстоянието между Дрезден и Кьолн, въпреки че е голямо, сега изглежда малко." - допълни Минчева.

ПЕГИДА (Европейски патриоти срещу ислямизацията на Запада) отново мобилизира привържениците си, коментира Минчева. По думите й на демонстрацията в Дрезден са привлечени много повече участници от предполагаемия брой. 

"Шефът на ПЕГИДА произнесе такава ксенофобска реч, в която обвини не само политиците, но и журналистите, в предателство срещу германските интереси." - допълни Минчева.

Чуйте целия коментар в следващото видео: