fallback

Деница Сачева: Европа не може да говори само за квоти

ЕС следва да инициира много по-сериозен международен диалог

24.09.2015 | 20:10 Автор: Ирина Георгиева

От Европа се очаква много по-сериозна лидерска позиция по отношение на решаването на произхода на мигрантските проблеми. Това коментира правозащитникът Деница Сачева в предаването Денят ON AIR с водещ Веселин Дремджиев. По думите й в момента виждаме, че бежанци тръгват не само от Близкия Изток, но и от страните от Северна Африка, включително имаше данни за бежанци от Западните Балкани.

менно по отношение на Западните Балкани няма съмнение, че ЕС трябва да има много по-сериозна и активна позиция." - добави Сачева.

ЕС следва да инициира много по-сериозен международен диалог, смята Сачева.

"В момента тече Генералната асамблея на ООН в Ню Йорк и очакваме много по-сериозен ангажимент от страна на ЕС, именно по отношение на поставяне на началото на диалог, както между страните-членки на Съвета за сигурност, така и с основните страни лидерки в Арабския свят, защото без тяхното участие този конфликт няма как да бъде решен." - посочи Сачева.

Проблемът трябва да бъде решен там, където възниква, защото ако продължаваме да се занимаваме само с порочната тема за квотите, ще влезем в поредния капан, смята Сачева. Според нея квоти не може да има, най-малкото, защото бройката на хората, които бягат не е константна.

Чуйте:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback