fallback

Катя Пеева: Сириза печело с около 34% от гласовете, а Нова демокрация - 32%

Шест различни социологически агенции дават шест различни резултати с амплитуда от около 4%

21.09.2015 | 08:31 Автор: Ирина Георгиева

Максимално 34% електорална подкрепа би могла да получи Сириза и максимално около 32% "Нова демокрация". Това коментира кореспондентката Катя Пеева в предаването Денят Он Ер. По думите й шест различни социологически агенции дават шест различни резултати с амплитуда от около 4%.

""Трета зора" е третата партия и това много се коментира. Те се наричат крайно десни и твърдят, че не са неофашисти. Срещу тях се водят част от депутатите им. Дори и лидерът им е следствен. Те създадоха различни групи от младежи, които обучават в бойно изкуство. Така че срещу тях има много обвинения, че създават престъпна група. Те от две години са трета партия, защото кризата създаде много негативно отношение на гърците към Европа и тази партия е именно рожба на кризата." - поясни Пеева.

Високият резултат на партия "Трета зора" е заради бежанската криза, поясни Пеева.

"Гърция не може да има по-драстично поведение към бежанската криза като останалите европейски държави, тъй като има служебно правителство. Нямаше правата да реагира, но положението на островите е наистина драматично. Всеки ден само на Лесбос пристигат между 5 и 7000 нелегални мигранти. Има охрана, но трафикантите ги пускат сами с лодки и кораби." - поясни Пеева.

Гърците се страхуват от навлизането на толкова много бежанци в страната им.

Чуйте:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback