fallback

Ал. Андреев: В Берлин вече могат да бъдат подслони 40 000 бежанци

Откриват се няколко хиляди работни места в обществения сектор за хора, които да работят с мигрантите

17.09.2015 | 09:06 Автор: Ирина Георгиева

В Берлин вече могат да бъдат подслони 40 000 бежанци. Това съобщи Александър Андреев от Deutsche Welle, позовавайки се на информация от властите в предаването Денят Он Ер. По думите му откриват се няколко хиляди работни места в обществения сектор за хора, които да работят с мигрантите.

родължава дискусията къде да са разпределителните центрове в Германия. За това решение бързат политиците, за може хората да се пренасочват там, където има капацитет да ги приема." - добави още Андреев.

Журналистът съобщи, че много влакове с мигранти пътуват от Мюнхен към Берлин, но двете най-горещи точки са Мюнхен и Дортмунд

"Наистина удивително е логистичното усилие, което се полага в Германия в момента. Казвам това не защото работя и живея в Германия, а защото хората и манталитетът тук им е такъв." - коментира Андреев.

"Едно е да съчувстваш на мигрантите и да искаш да им помогнеш, да знаеш, че ценностите, в които Европа се кълне предполагат да ги приемеш и че ако захвърлиш тези ценности на бунището от Европа няма да остане нищо. Друго е когато разбереш, че капацитетът ти се изчерпва, че вече не можеш да се справиш и че ти трябва глътка въздух, отлагане и премисляне. Тези две неща не са в противоречие - няма лицемерие, а огромно желание да се помогне на тези хора и изчерпани капацитети." - поясни Андреев.

Чуйте:

 

 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback