Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Р. Овчаров: Изключването на Георги Кадиев от БСП не е изненада за никой

Цените, на които продава Лукойл Нефтохим Бургас са изключително конкурентни, смята бившият енергиен министър

10.09.2015 | 22:34 Редактор: Ирина Георгиева
Р. Овчаров: Изключването на Георги Кадиев от БСП не е изненада за никой

Изключването на Георги Кадиев от парламентарната група на БСП не е изненада за никой. Това коментира бившият министър на енергетиката Румен Овчаров в предаването Денят Он Ер. По думите му Кадиев притежава неоспорими политически качества, но има много тежък недостатък - той не успя да схване, че политиката е конюнктивен спорт.

Бившият енергиен министър не е съгласен с тезата, че БСП отхвърля успешните хора.

"Не приемам тази теза, защото е много неприятна и вредна. Ако БСП е стигнала дотам да изхвърля всичко интересно лекомислено  от себе си, то тя е приключила развитието си като партия и бъдеще." - коментира Овчаров.

Цените, на които продава "Лукойл Нефтохим Бургас" са изключително конкурентни, подчерта бившият енергиен министър. По думите му "Нефтохим" продава около 30% от горивата си в България, а всичко друго отива на международните пазари.

"Цената, на която Нефтохим продава бензин и горива в България е изключително конкурентна. Това се потвърждава от пазара, който е и извън България." - уточни Овчаров.

Енергийният експерт смята, че след като се либерализира енергийният пазар цените няма да паднат, а ще се повишат.

"Каквото и да се предложи и продължаваме да разчитаме на така наречената либерализация и конкуренция, разликата би била някакви стотинки, просто защото ситуацията в Европа е такава." - коментира Овчаров.

Бившият енергиен министър не смята, че у нас има картел между бензиностанциите.

Чуйте: