fallback

Проблемите пред нас са предизвиквани от управляващите, а не от държавите

Това коментира бившият заместник-финансов министър Илия Лингорски в Денят Он Ер част 1

09.09.2015 | 21:38 Автор: Ирина Георгиева

Проблемите, които стоят пред нас са предизвиквани от управляващите, а не от държавите. Това коментира бившият зам.- финансов министър Илия Лингорски в предаването Денят Он Ер, по повод забраната на България руски самолети да прелитат над българското въздушно пространство. По думите му министърът на външните работи и отговорните институции знаят много повече за ситуацията, отколкото е разпространената информация и не трябва да се забравя фактът, че България участва в НАТО.

"На ден има поне два източника на публично говорене - едното е много силно на политиците, които трябва да ги разберем особено на предизборна ситуация, в каквато са нашите - напрежението е голямо, очакванията са големи, по часове нещата се изменят, всеки по някакъв начин избързва с говоренето. От друга страна дипломатическите и военните канали имат своята инерция и своята допълнителна степен на информираност." - поясни Лингорски.

Според Лингорски, в момента е нужно отговорните институции и хора да се оставят на спокойствие да си свършат работата, а не под светлините на прожекторите и камерите.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback